RS kuchař pod palbou I.

Na včerejší schůzce RS Agamy a RS Vlkodlaci se uskutečnilo první kolo kuchařské soutěže RSkuchař pod palbou.Tři dobrovlníci se stali šéfkuchaři, kteří si následně vybrali kuchtíky do svých týmů. Poté si mohli prostudovat jednoduchá pravidla soutěže, rozvrhnout si práci a dát se do toho.

Instrukce předané šéfkuchaři

  • Nejprve si vyber svůj tým
  • Řiď svůj tým (každý něco dělá, ať nejsou prostoje)
  • Na výrobu máte maximálně 75minut (včetně úklidu, 2-3 meziher a servírování)
  • Konec je do 15ti minut po skončení prvního týmu
  • Pomůcky si sežeň kde je libo (kuchyňka, skříň, bouda)
  • Ty určuješ, kdo se za tvůj tým zúčastní mezihry (každé mezihry někdo jiný)
  • Výhra v mezihře = soupeři na 3-7 minut (dle obtížnosti mezihry) přeruší práci

Váš úkol je: hamburger s hranolkami + šopský salát

PÁR VODÍTEK NA ZÁVĚR

  • brambory = hranolky
  • maso + koření + česnek = burger
  • bulky opéct na řezu
  • majolka + koření + česnek = dresing
  • rajčatový protlak + med + sojovka + cukr + koření + česnek = barbecue omáčka
  • cibule + rajčata + okurka + koření + cukr + ocet + olej + balkánský sýr = šopák

Složení kuchařských týmů

  • tým šéfkuchařky Kostičky: Botička, MiŠaf, Gambi, Lucius
  • tým šéfkuchařky Lotky: Tykadlo, Maky, Viky
  • tým šéfkuchaře Péráka: Pinďa, Wéčko, Tom

Mezihry

I. mezihra – loupání a krájení cibule na jemno

Do této mezihry byli vysláni: kuchtík MiŠaf, kuchtík Wéčko a šéfkuchařka Lotka. Vítězem mezihry se stal kuchtík MiŠaf a přerušil tak ostatním týmům práci na 5 minut a navíc pro svůj tým získal plotýnkový vařič.

II. mezihra – škrábání brambor

Brambory musely být oškrábány dočista a nemělo docházet k velkým prořezům. K této mezihře nastoupili: kuchtík Viky, kuchtička Botička a šéfkuchař Pérák. Ve dvou případech byly síly téměř vyrovnané a o výhře rozhodovala čistota oloupaných brambor a tak kuchtík Viky přerušil ostatním týmům práci na 5 minut a pro svůj tým získal nějaké drobné zásoby na obohacení výsledného skvostu.

III. mezihra – chuť

Nejzákeřněší z meziher. Soutěžící nastoupili se zavázanýma očima a lžičkou v ruce. Na lžičku byly postupně kladeny různé ingredience které měli poznávat – gulášová paprika, kmín, provensálské koření, granulovaný česnek, sojová omáčka, jalapeňoska. V této mezihře riskovali kuchtík Tom, kuchtička Maky a šéfkuchařka Kostička. S velkým úspěchem v této mezihře vyhrála šéfkuchařka Kostička a přerušila ostatním týmům práci na 7 minut.

Výsledky snažení kuchařských týmů

Těsný boj byl o první místo, jelikož dva týmy podali skvělý výkon a tak to bylo vskutku velice těsné. Ale na prvním místě se umístil tým šéfkuchařky Kostičky, v těsném závěsu na druhém místě tým šéfkuchařky Lotky.

Tým šéfkuchaře Péráka se vzhledem ke klasifikaci hlavního chodu jako 😈 toxického odpadu 👿 , který může nebezpečně ovlivnit ekologický dopad naší činnosti na okolí, umístil na posledním místě. Avšak tento tým získal uznání porotců za svůj šopský salát, který byl chuťově nejlepší ze všech tří.

Příspěvek byl publikován v rubrice kronika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.